Saos apokat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Saus alpukat disiyapake nganggo jeruk nipis

Saus alpukat minangka salah sawijining jinis olahan arupa saus sing disiapake nggunakake alpukat minangka bahan utama. Saos komersial biasane disiapake supaya konsistensi kaya saus sing bisa dituang. Preparasi komersial kalebu nyampur alpukat nganggo blender kecepatan tinggi, sing ngilangi pulp. Rempah-rempah, banyu lan emulif ditambahake, lan produk asil biasane beku kanggo nyegah coklat. Merek populer kalebu Kumana lan Herdez.

Referensi[besut | besut sumber]