Sake kasu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Sake kasu

Sake kasu digawe sajrone proses pembuatan bir sake. [1] Nalika koji, jinis jamur sing digunakake kanggo nggawe bir, ditambahake ing beras kukus, nerbitake enzim amilase, nyebabake pati beras dipecah dening enzim sing nggawe gula. Sawise iku, ragi ditambahake ing campuran lan ganti gula dadi alkohol, yaiku sake Jepang. Pungkasane, sajrone proses nalika remukan beras fermentasi dikompres, lan bahan kasebut ditulis saka mash. Sisa sing isih kasep saka proses kasebut diarani Sake Kasu. Ing sawijining wawancara ing antarane Liu lan pabrik bir sing jenenge Todd Bellomy, dheweke  ngramal yen 250 liter sak kasu diproduksi sajrone produksi 700 liter sake saben wulan.

Kahanan cuaca sajrone panen pari bisa mengaruhi produksi sake kasu. Ing suhu dhuwur, pati ing njero gabah duwe struktur sing kurang larut. [2] Iki nambah jumlah sake kasu lan nyuda rasa sake Jepang amarga nyuda kelarutan pari.  Beda karo, yen swasana adhem luwih adhem, pari-parian pari luwih alus, lan kelarutan luwih dhuwur. Mula, nyipta kurang sake kasu lan rasa sake Jepang bakal saya kuwat.

Kasujiru (sejenis sup Jepang digawe saka sakekasu)

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Sake Kasu: Flower of the Garbage". Edible Boston (ing basa Inggris). Dibukak ing 2020-05-21.
  2. Japan Sake and Shochu Makers Association and National Research Institute of Brewing (2011). A comprehensive guide to Japanese sake. p. 54.