Sènsus ing Australia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Sènsus ing Australia utawa resminé Cacah Jiwa ing Populasi lan Pomahan, ya iku itungan dhèskriptif marang sapa waé sing ana ing Australia ing sakwengine utawa ing padunungané[1] Partisipasi marang cacah jiwa iki sipaté wajib.[2][3]

Panyacah iki dilakoni saben limang tahunan lan diatur déning Australian Bureau of Statistics (ABS). Sènsus Australia sing kapisan dianakaké nalika 1911,[4] ing wengi tanggal 2 April [5] (sènsus-sènsus sadurungé diatur déning koloni) lan sènsus sakterusé dianakaké nalika taun 1921, 1933, 1947, 1954 and 1961. Nalika 1961 banjur kawanuhaké sènsus pèriodhe limang tahunan. Sènsus iki dianakaké saben Selasa sing kapindho wulan Agustus.[4] Sing paling kèri dianakaké tanggal 9 Agustus 2016.[6] Sènsus ing 2011 ngentèkaké ragad 440 yuta dholar Australia.[4]

Sènsus iki nyacah kabèh wong sing dumunung ing Australia lan ing njaba lan njero wilayahé saliyané Pulo Norfolk kejaba diplomat asing lan kulawargané ing sajeroning sènsus bengi. Sènsus sing kapisah ing Pulo Norfolk diasor déning Norfolk Island Government saben limang taun saka 1981, lan dilakoni ing dina sing padha kaya Sènsus Australia. Sènsus iki ndadar dhata kaya ta umur, jèndher, pangasilan, pakaryan, jinis padunungan lan panggonan, modhe transportasi, keturunan, basané, lan pitakon pilihan kaya agama.

Census and Statistics Act 1905 (Cth) mimpin panetepané Commonwealth Bureau of Census and Statistics (CBCS) ing 1906.[7] Biro iki banjur diowahi jenengé dadi Australian Bureau of Statistics ing 1975.

Rujukan[besut | besut sumber]