Rowan Atkinson

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Rowan Sebastian Atkinson, CBE (lair 6 Januari 1955) ya iku salah sijining aktor, pelawak, and panganggit cerita sing misuwur ing karyané ing sandiwara lawak Blackadder and Mr. Bean. Atkinson kawiwitan wigati ing acara lawak Not the Nine O'Clock News (1979–82), lan panyartané ing The Secret Policeman's Ball saka 1979. Karya liyané sing mélu filem Bond Never Say Never Again lan sandiwara lawak The Thin Blue Line (1995–1996).

Dheweké klebu ing The Observer minangka salah sijiné 50 aktor paling lucu ing lawak Inggris,[1] lan 50 pelawak paling apik sing ana, ing taun 2005 kapilih pelawak.[2] Dheweké uga suksés ing filem sing didhapuk dheweké Mr. Bean sing diadhaptasi Bean lan Mr. Bean's Holiday, lan uga ing Johnny English (2003) lan filem sakbanjuré Johnny English Reborn (2011).

Rujukan[besut | besut sumber]