Roti nanas

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Pineapple bun
菠蘿油 (Pineapple Bun) (3476646912).jpg
Jeneng liyanéBo lo baau
JinisSweet bun
Panggonan asalHong Kong
Woworan pokokSugar, eggs, flour, and lard
Buku masakan: Pineapple bun  Médhia: Pineapple bun
Roti nanas
Roti nanas metu saka oven

Bun nanas ( Chinese ) minangka salah sawijining jinis bun manis sing akeh disenengi ing Hong Kong [1] lan uga umum ing Chinatowns ing saindenging jagad. [2] Sanajan jenenge, ora biasane ngemot nanas; luwih becik, jeneng kasebut nuduhake tampilan topping karakteristik (sing padha karo tekstur nanas).

Sisih ndhuwur bun nanas (bagean sing digawe mirip nanas) digawe saka adonan sing padha karo sing nggawe cookie gula, sing kalebu gula, endhog, glepung, lan babi . Rasane renyah lan legi banget dibandhingake karo roti ing ngisor iki. Adonan roti ing ngisor iki padha karo sing digunakake ing roti Barat gaya Cina, sing dadi adonan sing luwih alus lan luwih legi tinimbang roti Kulon. Iki misuwur nalika sarapan utawa teh sore.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Hong Kong food: 40 dishes we can't live without - 6. 'Pineapple' bun". CNN Travel. 13 July 2010. Dibukak ing 5 January 2014.
  2. "What Is a Pineapple Bun". wisegeek. Conjecture Corporation. Dibukak ing 5 January 2014.