Rosemary Kennedy

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Rose Marie "Rosemary" Kennedy (13 Sèptèmber 1918 – 7 Januari 2005) ya iku anak wadon angka siji saka Rose Fitzgerald lan Joseph P. Kennedy, Sr., sarta bakyu tuwa dhéwé saka Présidhèn John F. Kennedy, lan Sénator Robert F. Kennedy saha Ted Kennedy.

Dhèwèké wong wadon sing karan ayu lan loma, nanging duwé prakara patrap. Dhèwèké kalah ing laladan wiyata lan ulah raga saka dulur-duluré sing ngéblat dadi wong. Bapaké nglekasi lobotomi prapron tumrap dhèwèké nalika dhèwèké umur 23, nanging ora kasil lan mula dhèwèké kari lumpuh permanèn. Dhèwèké ngentèkaké mangsa uripé ing sawiji bebadan ana ing Jefferson, Wisconsin, lan arang kapranggul kulawargané. Kahanané sing ngenesi njiwani dulur wadoné Eunice Kennedy Shriver saperlu nggawé Olimpiadhé Mirunggan.