Rocco Buttiglione

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Rocco Buttiglione
Rocco Buttiglione daticamera.jpg
Minister of Culture and Tourism
Linggih
23 April 2005 – 17 May 2006
MahamantriSilvio Berlusconi
WakilAntonio Martusciello
Kang sadurungéGiuliano Urbani
Kang sawiséFrancesco Rutelli
Minister of European Affairs
Linggih
11 June 2001 – 23 April 2005
MahamantriSilvio Berlusconi
Kang sadurungéGianni Francesco Mattioli
Kang sawiséGiorgio La Malfa
Rerincèn dhiri
Lair (1948-06-06) 6 Juni 1948 (umur 71)
Gallipoli, Italy
Parté pulitikChristian Democracy
(Before 1994)
People's Party (1994–1995)
United Christian Democrats 1995–2002)
Union of Christian and Centre Democrats (2002–present)

Rocco Buttiglione (palafalan jroning basa Italia: [ˈrɔkko buttiʎˈʎoːne] ; lair 6 Juni 1948) iku sawijining politisi lan akademisi Italia.

Nominasi Buttiglione minangka posisine minangka Komisaris Eropa kanthi portofolio sing kalebu kabebasane sipil, nyebabake kontroversi kayadene sawatara kelompok politik sing nentang dheweke amarga konservatif pandangan Katolik Roma nglawan homoseksualitas, sanajan dheweke yakin yen iki mung kapercayan pribadine lan ora bakal ndikte administrasi.

Buttiglione minangka Profesor ilmu politik ing Saint Pius V University ing Roma, lan dadi anggota Akademi Kepausan Ilmu Sosial Kepausan . Piyambakipun njabat dados menteri kanggé kawicaksanan Uni Éropa (wiwit 2001 dumugi 2005) lan minangka Mentri Aset lan Kegiatan Budaya (wiwit 2005 dumugi 2006) ing pamaréntahan Silvio Berlusconi . Ing taun 2005, Buttiglione nampa gelar doktoral kehormatan[1] kanggo komitmen marang gagasan liberty.

Ing wulan Mei 2006, dheweke dadi walikota Turin .

Pilihan Walikota[besut | besut sumber]

Rocco Buttiglione dadi minangka calon koalisi, House of Freedoms, kanggo kantor Walikota ing Turin. Mungsuhé yaiku Sergio Chiamparino, anggota Uni . Turin wis dadi kubu kiwa ing pemilihan umum sadurungé lan kutha iki tuan rumah sukses ing Olimpiade Musim Dingin 2006, nggawe tantangan Buttiglione banget angel. Nganggo tambahan, sawatara sing kepingin ngapa sebabe konservatif garis keras, sing durung tau ditindakake ing Turin sadurunge, diusulake kanggo kantor kasebut, nelpon pamindhahan Buttiglione minangka bunuh diri politik. Sasampunipun kampanye kasil miskin, Sergio Chiamparino, ingkang kapilih ing pemilihan saderengipun kanthi 52.8% suara, ngalahake 66.6% suara marang Buttiglione, lan dadi walikota Turin pisanan sing kapilih ing babak pisanan.[2]

Penyelidikan finansial[besut | besut sumber]

Uga wis ditemokake yen Buttiglione diselidiki dening panguwasa ing Monaco ing taun 2002 babagan panyimpenan dhuwit ilegal sajroning nentang partai politik. Ing pungkasan, ora ana bukti sing ditemokake yen tindak pidana dileksanakake. Giampiero Catone, pengacara senior saka Buttiglione, dipimpin karo " bangkrut fraud " ing Italia; lan pasuryan inquiries menyang ilang yuta Euros dana Italia lan EU.[3]

Rujukan[besut | besut sumber]