Roberto DaMatta

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Roberto DaMatta ya iku ahli antropologi saka Niterói, Brazil, kalairan taun 1936[1][2]. Pandhidhikan ing pawiyatan luhur Roberto iki olèh saka Faculdade Fluminense de Filosofia, Niterói, Brazil taun 1959. Sabanjuré ing Harvard University (MA), Amérikah Sarékat taun 1969 lan gelar Ph.D. ing kampus kang padha taun 1971[3]. Roberto wis mélu panlitian antropologis ing Terena, Mato Grosso kidul (1960), Gavioes, Para (1961, 1962), Apinayé (1962, 1967, 1970, 1971, 1976), wewengkon Amazon (1974), Rio de Janeiro (1981), Sao Joao Nepomuceno (1989), lan Sao Paulo (1991)[1]. Karya-karya akademis kang wis tinulis déning dhèwèké ya iku ‘Les Préssages Apinayé’ (The Apinayé augury), ing J.Pouillon lan P.Maranda, ana ing buku Echanges et communications: mélanges offertes à Claude Lévi-Strauss (1970), A Divided World: Apinaye Social Structure (1982), Carnivals, Rogues and Heroes; An Interpretation of the Brazilian Dilemma (1991), lan ‘Some biased remarks on interpretativism: a view from Brazil’, ing R.Borofsky, ana ing buku Assessing Cultural Anthropology taun 1993[1][3]. Ing akéh pakaryané, Roberto nganggo analisis strukturalis, kulina saka Claude Lévi Strauss. Salah siji kontribusi wigatiné ya iku kajian ing bab panema (ngèlmu nujum) ana ing bebrayan Amazon[1].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c d Biographical dictionary of social and cultural anthropology. London: Routledge. 2004. kk. 151–152. ISBN 020364459X. OCLC 436848672.  |first1= kurang |last1= ing Authors list (pitulung)
  2. "Roberto DaMatta". www.institutomillenium.org.br. Dijupuk 2017-12-28. 
  3. a b "Agencia Riff - Autor - Roberto DaMatta". www.agenciariff.com.br. Dijupuk 2017-12-28.  line feed character ing |title= ing posisi 23 (pitulung)