Roald Amundsen

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Roald Amundsen

Roald Amundsen (18721928), punika juru jlajah saking Nurwègen ingkang pratami dhateng ing kutub kidul ing 1911. Kanggé mulèni piyambakipun, satunggiling segantun dipunnamèni Segantun Amundsen ing Antarktika.

Rikala njlajah ing tlatah Antarktika, piyambakipun riyin-riyinan kaliyan Sir Robert Falcon Scott saking Britania Raya. Amundsen ingkang menang, sawatawis Sir Scott tiwas nalika sampun dhumateng ing kutub kidul ing 18 Januari 1912.