Roald Amundsen

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Roald Amundsen

Roald Amundsen (18721928), punika juru jlajah saking Norwegia ingkang pratami dhateng ing kutub kidul ing 1911. Kanggé mulèni piyambakipun, satunggiling segantun dipunnamèni Segantun Amundsen ing Antarktika.

Rikala njlajah ing tlatah Antarktika, piyambakipun riyin-riyinan kaliyan Sir Robert Falcon Scott saking Britania Raya. Amundsen ingkang menang, sawetawis Sir Scott tiwas nalika sampun dhumateng ing kutub kidul ing 18 Januari 1912.


Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Roald_Amundsen&oldid=927374"