Realme

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
realme
TypeSwasta
IndustryPunsèl gegem
Founded4 Mèi 2018
FounderSky Li (李炳忠)
Headquarters,
Tiongkok
Area served
Donya
Key people
Sky Li (Global CEO)
Josef Wang (Indonesia) (Direktur Pemasaran Realme Asia Tenggara)[1]
ProductsSmartphones
Websitehttps://www.realme.com/id/

realme iku prodhusèn smartphone kang punjeré ana ing Shenzhen, China . Mèrek realme diadegaké awit tanggal 4 Mei 2018 (Nalika Dina Pamudha ing Tiongkok) déning Sky Li, karo sawenèh bocah enom kang kerja ing indhustri smartphone saka manéka negara. [2] Realme minangka sawijining mèrek kang mligèkaké smartphone kang kwalitasé dhuwur. Realme minangka mèrek smartphone kang nembé ngrembaka.

Sajarah[besut | besut sumber]

realme pisanan muncul ing Cina nalika 2010 minangka "OPPO Real". [3] Iku sub-mèrek OPPO Electronics Corporation nganti dunungé dipisahaké bisnisé ing 2018, banjur dadi maskapé indhepèndhen. [4] [5]

Nalika tanggal 30 Juli 2018, mantan présidhèn OPPO lan présidhèn OPPO babagan bisnis manca nagara, Bingzhong Li (Sky Li) ngumumaké mundur saka OPPO lan niyat kanggo ngedegaké realme minangka mèrek indhepèndhen ing kaca mikrokontroler Weibo . Dhèwèké fokus ngripta télpun kang nggabungaké antarané pakaryan rikat lan bleger kang modhis. [6]

Sègmèn pasar[besut | besut sumber]

realme nargètaké sègmèn pasar global lan bakal terus ngrembaka menyang negara-negara Asia Kidul-Wétan kang duwèni poténsi sègmèn pasar kang gedhé, wiwit saka Indonésia kanggo debut ing wilayah Asia Kidul-Wétan. [7] Ing Indonésia, realme dunungé pisanan ing tanggal 9 Oktober 2018 ing Jakarta klawan nggawa telung jinis prodhuk, yaiku Realme C1, Realme 2 lan Realme 2 Pro kanthi rega miring nanging nduwèni spésifikasi dhuwur.

Prodhuk[besut | besut sumber]

realme 2[besut | besut sumber]

Realme 2 diluncuraké nalika tanggal 9 Oktober 2018 ing Indonésia. Realme 2 dijangkepi klawan HD 6.2-inch + lan perbandingan rasio layar 19: 9. Dirancang kanthi ColorOS 5.1, lan kainspirasi saka Android 8.1 Oreo, télpun iki dijangkepi klawan batu 4230mAh lan disengkuyung déning prosesor Qualcomm Snapdragon 450. Realme 2 nduwèni fitur diamond-cut glass ing bleger sisih buri, kang ngrinenggakaké sakabèhané kulitan télepun sélulèr kang digawé saka kaca. Saliyané iku, télepun iki dijangkepi klawan telung cara kanggo mbukak kunci  : Kunci Pinter, Pasuryan Mbukak kunci lan sénsor driji ing sisih mburi. [8]

realme 2 Pro[besut | besut sumber]

Realme 2 Pro dibabar nalika tanggal 9 Oktober 2018 ing Indonésia. Punsèl iki nampa tanggepan positif saka para panganggo smartphone ing Indonésia kang dibuktèkaké minangka salah sawijining Triple Champions ing Lazada tanggal 11.11 Hari Belanja Online Nasional (Harbolnas), Realme 2 Pro, sing ngasilaké Rp 33 milyar ing pangadolan lan ludhes ing wektu kurang saka 3 menit [9] Punsèl iki dijangkepi kalawan layar tutul layar 6.30-inch kanthi résolusi 1080x2340 piksèl kanthi kapabilitas layar 408 PPI. Realme 2 Pro ing Indonésia ditawakaké kanthi rega wiwit saka Rp 3,299,000 [10] kanggo vèrsi 4 + 64GB. Realme 2 Pro disengkuyung déning prosésor Qualcomm Snapdragon 660 2.0   GHz lan Adreno 512 GPU lan 8 GB RAM. Punsèl iki nduwèni storage internal 128 GB sing bisa ditambahi nganti 256 GB kanthi kertu microSD. Realme 2 Pro duwèni kaméra utama 16 MP (konfigurasi f / 1.7) + 2 MP (f / 2.4) sing manggon ana ing sandhuwuré telpun lan kaméra 16 MP ing ngarep. Realme 2 Pro nduwèni bateré 3500mAh sing ora bisa dicabut. Punsèl iki uga nduwèni dhimènsi 156.70 x 74.00 x 8.50 (dhuwur x amba x kandel) lan bobot 174 gram. Realme 2 Pro ngoper sistem operasi Android Oreo 8.1 kanthi pacakan muka OS 5.2. Realme 2 Pro minangka smartphone rong kertu SIM dual (GSM lan GSM) kang uga bisa nyisipaké kertu SIM ukuran Nano. Pilihan konèktivitas kalebu Wi-Fi, GPS, Bluetooth, USB OTG, Micro-USB, kertu SIM loro sing aktif kanggo konektivitas 3G lan 4G. Sénsor ing Realme 2 Pro kalebu sénsor pasuryan kanggo mbukak kunci, sénsor bekas driji, kompas/magnetometer, sénsor jarak, akséléromèter, sénsor cahya ambané lan giroskop. [11] Ngemot babagan spésifikasi jeroan sing digawa, sakabèhé kinerja Realme 2 Pro nyedhiyakaké kwalitas mumpuni kanggo ngayahi manéka kegiatan. [7]

realme C1[besut | besut sumber]

realme mbabar realme C1 disengkuyung déning prosèsor Snapdragon Octa-Core 450 kanthi karikatan  1.8 GHz lan dilengkapi layar HD + 1520 X 720 6.2 inci kanthi rasio 19: 9, lan layar kanthi rasio awak 88,8% nalika 9 Oktober 2018 ing Indonésia. Real C1 duwé rong kaméra mburi 13MP lan 2MP f / 22 lan kaméra ngarep 5MP f / 2.2. Uga duwé bateré 4230mAh, 2GB RAM 16 lan panyimpenan internal 32GB. Realme C1 nglakokaké praèn ColorOS 5.1 lan ora duwèni sénsor driji. Kanthi spésifikasi kang digawa, realme C1 minangka salah sawijining pilihan sing apik ing sègmèn lèvel ngisoran. [12] Ing Indonésia realme C1 diregani udakara Rp 1,599,000. [13] Ing tanggal 27 Fébruwari 2019 jam 09:00 WIB, C1 (2019) bakalé didol sacara éksklusif lumantar Flash Sale ing Lazada. Flash Sale iki nawakaké realme C1 (2019) kanthi rega IDR 1,499,000.

realme U1[besut | besut sumber]

realme U1 diluncuraké tanggal 10 Dhésèmber 2018. Kasunyatan U1 gumantung ing kemampuan selfie kanthi nawakaké kaméra ngarep 25MP kanthi migunakaké sénsor IM IM5576 Sony kang manggon bagus ing poni dhuwur kang wujud dewdrop. Ing sisih mburi uga duwé kaméra cacah loro 13MP + 2MP. Ana uga sénsor driji ing cedhak kaméra. realme U1 ana rong jinis mémori ya iku: 3 / 32GB lan 4 / 64GB. Uga ana slot kertu microSD khusus kanggo ékspansi memori. Piranti kasebut wis ngetrapaké ColorOS 5.2 adhedhasar Android 8.1 Oreo lan kapasitas bateréné 3,500mAh. [14] realme U1 bisa diduwèni wiwit rega Rp 2.699,000.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. https://www.liputan6.com/tekno/read/3649012/bos-realme-kami-akan-beri-kejutan-untuk-indonesia. Missing or empty |title= (pitulung)
  2. "Realme Story - Realme Global". www.realme.com (ing basa Inggris). Dibukak ing 2018-09-29.
  3. "李炳忠创立Realme的渊源原来八年前就有了,满满的回忆杀". www.sohu.com. 2018-07-31. Dibukak ing 2018-08-30.
  4. "Hit the road again | Realme on Facebook". Dibukak ing 2018-07-30.
  5. "Realme Seperates [sic] From OPPO: Another OnePlus?". Dibukak ing 2018-07-30.
  6. www.ETTelecom.com. "Oppo's former VP Sky Li resigns to form new technology brand Realme - ET Telecom". ETTelecom.com (ing basa Inggris). Dibukak ing 2018-08-30.
  7. a b https://www.tabloidpulsa.co.id/review/36249-review-realme-2-pro&showall=&limit=1&start=4
  8. "Realme Klaim Jadi Jawara di Harbolnas 11.11". Detik Inet (ing basa Inggris). 2018-11-15. Dibukak ing 2018-11-30.
  9. Jati, Anggoro Suryo. "Realme Klaim Jadi Jawara di Harbolnas 11.11". detikinet (ing basa Indonesia). Dibukak ing 2019-02-22.
  10. "Realme 2 Pro - Max Power, Max Style | Realme Indonesia". www.realme.com. Dibukak ing 2019-02-22.
  11. https://www.gadgetandreviews.com/realme-2-pro-review-with-pros-and-cons/
  12. Group, INDOMEDIA. "Review Realme C1: Gacoan Realme di Kelas Entry". m.tabloidpulsa.co.id (ing basa Inggris). Dibukak ing 2019-02-22.
  13. "Realme C1 - Layar Besar, Baterai Besar | Realme Indonesia". www.realme.com. Dibukak ing 2019-02-22.
  14. Khairuddin, Indra (2018-12-03). "Hands on Realme U1: Smartphone Pertama dengan Helio P70". Selular.ID (ing basa Inggris). Dibukak ing 2019-02-22.