Rauh

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Cithakan:Infobox Ulama Muslim

Abu al-Hasan Rauh bin Abdul Mu`min al-Hadzali al-Bashri an-Nahwi (Arab: أبو الحسن روح بن عبد المؤمن الهذلي البصري النحوي‎‎), kang kondhang kanthi jejuluk Rauh (tilar donya taun 234 utawa 235 H[1]) ya iku sawijining ulama ing babagan Qira'at al-Qur'an. Dhèwèké minangka perawi qira'at Ya'qub al-Hadhrami. Dhèwèké nyinaoni béda-bedane qira'at saka Ahmad bin Musa lan Abdullah bin Muadz.

Guru-gurune[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. الإمام التاسع يعقوب الحضرمي البصري

Cithakan:Templat:Qira'at