Rajma

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Rajma
Rajma Chawal from India(1).jpg
Rajma served with boiled rice from India.
Jeneng liyanéRazma, Laal Lobia
Panggonan asalIndian subcontinent
Tlatah utawa prajaNorth India
Olah-olahan nasional gegayutanIndia
Woworan pokokKidney beans
Ènergi panganan
(per ajangan)
100 grams of boiled Rajma beans contain 140 calories kcal
Buku masakan: Rajma  Médhia: Rajma

Rājmā [1] utawa Rāzmā minangka sajian vegetarian, asale saka sub bawana India, kalebu kacang ginjal abang ing duduh kenthel kanthi rempah-rempah India, lan umume disajik pari. Sanajan kacang ginjel ora asale saka bawana India, iki kalebu bagean saka panganan biasa ing India Lor . Sajian sing dikembangake sawise kacang ginjal abang digawa menyang sub bawana India saka Meksiko. [2] 100 gram biji Rajma sing digodhog ngemot udakara 140 kalori, 5,7 gram protein, 5,9 gram lemak lan 18 gram karbohidrat. Rajma chawal yaiku kacang ginjel sing disedhiyakake karo sega.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Gogji Razma (Kidney Beans with Turnips)". Jagalbandi. Diarsip saka sing asli ing 2013-01-11. Dibukak ing 2009-07-07.
  2. "Rajma, rice and calories". The Hindu. Chennai, India. 22 September 2003. Dibukak ing 2009-07-07.