Rajma

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Rajma
Rajma served with boiled rice from India.
Jeneng liyanéRazma, Laal Lobia
Panggonan asalIndian subcontinent
Tlatah utawa prajaNorth India
Olah-olahan nasional gegayutanIndia
Woworan pokokKidney beans
Ènergi panganan
(per ajangan)
100 grams of boiled Rajma beans contain 140 calories kcal
Buku masakan: Rajma  Médhia: Rajma

Rājmā [1] utawa Rāzmā minangka sajian vegetarian, asale saka sub bawana India, kalebu kacang ginjal abang ing duduh kenthel kanthi rempah-rempah India, lan umume disajik pari. Sanajan kacang ginjel ora asale saka bawana India, iki kalebu bagean saka panganan biasa ing India Lor . Sajian sing dikembangake sawise kacang ginjal abang digawa menyang sub bawana India saka Meksiko. [2] 100 gram biji Rajma sing digodhog ngemot udakara 140 kalori, 5,7 gram protein, 5,9 gram lemak lan 18 gram karbohidrat. Rajma chawal yaiku kacang ginjel sing disedhiyakake karo sega.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Gogji Razma (Kidney Beans with Turnips)". Jagalbandi. Diarsip saka sing asli ing 2013-01-11. Dibukak ing 2009-07-07.
  2. "Rajma, rice and calories". The Hindu. Chennai, India. 22 September 2003. Diarsip saka sing asli ing 2003-10-11. Dibukak ing 2009-07-07.