Racana Wijaya

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gambar:RAcana.jpg
Racana Wijaya Forever

Racana Wijaya sakměnika nami UKM Pramuka wontening Universitas Negeri Semarang.[1]

Gerakan Pramuka ingkang Karesmekaken tanggal 14 Agustus 1961 kasinambungan saking ''Gerakan Kepanduan Nasional'' Indonesia ingkang gadhah tujuan nuwuh lan ngrembakkaaken ''tunas bangsa'' dados génerasi ingkang saged jaga kautuhan, persatuan lan kesatuan bangsa, tanggung jawab lan bisa empan papan ing kamardikan Indonesia.[2]

Kepramukaan sajatosipun inggih punika prosès pendhidhikan ingkang nyenengaken kanggé kawula mudha, sajeroning pangawasan tanggung jawab nom-noman diwasa, dilaksanakkaken ing njawi lingkungan pendhidhikan sekolah lan kulawarga, gadhah tujuan, prinsip-prinsip dhasar lan metode pendhidhikan mliginipun langkung sistem aji ingkang dhedhasar ing Satya lan Darma Pramuka.[2]

Racana Wijaya[besut | besut sumber]

Racana Wijaya inggih punika wadhah pembinaan kanggé anggota Pramuka ingkang wontening IKIP Semarang ingkang saiki Universitas Negeri Semarang (UNNES)Gugus Depan Kota Semarang 14111.14112 Universitas Negeri Semarang,.[2] Racana Wijaya punika Kepanduan Perguruan Tinggi ingkang wontening Universitas Negeri Semarang (UNNES). Racana Wijaya gadhah wolu (8) gugus latih lan sub gugus latih PGSD.[2] Racana Wijaya gadhah ugi Badan Semi Otonom (BSO) ya iku KOSATSUS APW (Adhi Praja Wiratama) ingkang dipandegani déning Racana langkung Diklat.[2]

Racana Wijaya kejawi dados UKM wontening Unnes, ugi gadhah cabang wontening tiap-tiap Fakultas ingkang dipunwastani Gugus Latih (Guslat), kados ta:

Fakultas Ilmu Pendidikan, Guslat FIP (GL I)

Fakultas Basa dan Seni, Guslat Base (GL II)

Fakultas Ilmu Sosial, Guslat FIS (GL III)

Fakultas Matematika dan Ilmu Pengetahuan Alam, Guslat MIPA (GL IV)

Fakultas Teknik, Guslat FT (GL V)

Fakultas Ilmu KeolahRagaan, Guslat FIK (GL VI)

Fakultas Ékonomi, Guslat FE (GL VII)

Fakultas Hukum, Guslat FH (GL VIII)

Racana[besut | besut sumber]

Tingkatan Pramuka kanggé Penegak jenenganipun Ambalan, manawi Pandega kasebat Racana.[3]

Lumrahipun:

  1. Ambalan utawa Racana cacahipun wonten 40 anggota Pramuka.[3]
  2. Ambalan Penegak bisa kapérang wontening ékan-ékan kecil ingkang karan sangga, padhatanipun wonten 5 nganti 10 bocah Pramuka Penegak. manawi Racana Pandega boten kapérang wontening ékan-ékan kecil.[3]
  3. Pembentukan sangga dianakkaken ing para Pramuka Penegak piyambak.[3]
  4. Saben sangga nggunakkaken nami lan lambang manut aspirasinipun piyambak-piyambak, naming boten nggunakkaken jeneng lan lambang ingakang sampun dipungunakkaken déning organisasi liyané.[3]
  5. Kanggé ngemban tugasipun, Ambalan Penegak lan Racana Pandega saged wujud sangga kerja. Sangga Kerja kasifat sementara lantaran tugas ingkang kedah dipuntandangi gawé.[3]
  6. Asma Ambalan utawi Racana bisa dianggit saking nami Pahlawan, tokoh ingkang sampun berjasa kaliyan Nagara utawi asma sanès ingakang gadhah artos kanggé Ambalan lan Racana.[3]

Alamat Racana Wijaya[besut | besut sumber]

Sanggar Pramuka Gedung Unit Kegiatan Mahasiswa Universitas Negeri Semarang Sekaran Gunungpati Kota Semarang 50229.[2]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

http://www.pramukanet.org/

http://www.pramuka.or.id