Rémot

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Macintosh TV remot jejere Apple 's generasi kaping 4 Apple TV remot
Kontrol jarak jauh unit AC

Ing elektronik, remot kontrol utawa clicker [1] minangka salah sawijining jinis piranti elektronik sing digunakake kanggo ngoperasikake piranti liyane saka kadohan, biasane kanthi nirkabel . Ing elektronik konsumen, remot kontrol bisa digunakake kanggo ngoperasikake piranti kayata set televisi, pamuter DVD utawa piranti ing omah liyane. Remote control bisa ngidini operasi piranti sing ora bisa digunakake kanggo kontrol langsung. Fungsi kasebut paling apik nalika digunakake saka jarak sing adoh. Iki utamane fitur penak kanggo pangguna. Ing sawetara kasus, remot kontrol ngidini wong bisa operate piranti sing ora bisa digayuh, kaya nalika mbukak lawang garasi dipicu saka njaba.