Pusat Komunikasi Publik Kamentrian Pertahanan Republik Indonesia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Pusat komublik kemhan

Pusat Komunikasi Publik Kamentrian Pertahanan Républik Indonésia utawi ingkang asring dipuncekak Pusat Kompublik Kemhan inggih punika salah satunggaling unsur pambiyantu pimpinan ing lingkungan Kamentrian Pertahanan Républik Indonésia ingkang dipunpandhegani déning Kepala Pusat komunikasi publik utawi ingkang asring dipuncekak Kapus Kompublik lan gadhah tanggel jawab dhateng Mantri Pertahanan liwat sekjen.[1] Kapus kompublik gadhah tugas kanggé nindakaken sapérangan tugas pokok kamentrian ing babagan informasi ngawontenaken pertahanan nagara. Pusat Kounikasi publik kementrian pertahanan gadhah peran ingakng wigatos sanget lan dipunperlokaken kanggé ngandharaken saben informasi ingkang wonten dhateng masarakat mliginipun ingkang gayut kaliyan bab kawicaksanan pamaréntah ing babagan pertahanan nagara kanggé kepentingan nasional lan perkawis punika sampun kaserat wonten ing Undhang- undhang Nomer 14 taun 2008 bab keterbukaan informasi publik (KIP). Pusat komunikasi publik kemhan gadhah peran dados kreteg kanggé Kemhan kanggé paring sosialisasi lan paring informasi dhateng masarakat, lembaga utawi instansi sanèsipun babagan pertahanan nagara kanthi cetha, leres, lan pas sasaran. Informasi publik ingkang kadadosan ing lingkungan Kemhan inggih nyakup informasi ingkang saged dipunundhuh déning masarakat lan wonten ugi informasi ingkang dipunkhususaken. Informasi ing lingkungan kemhan ingkang saged dipunundhuh déning masarakat kados ta pengadaan alutsista, indhustri pertahanan lan kegiyatan - kegiyatan kemhan' TNI.

Fungsinipun[besut | besut sumber]

Pusat Kompublik Kemhan gadhah fungsi:[2]:

  1. Ngrumusaken lan nglampahaken kawicaksanan teknis ing babagan informasi pertahanan
  2. Nyusun standar, norma, pedoman, kriteria lan prosedur ing babagan pemberitaan, opini, lan kerja sama informasi pertahanan
  3. Nindakaken lan evaluasi kawicaksanan teknis ing babagan pemberitaan, opini, lan kerja sama informasi pertahanan
  4. Nindakaken bimbingan saha supervisi teknis lan perijinan ing babagan pemberitaan, opini lan kerja sama informasi pertahanan, lan
  5. Nyamektakaken bahan ngrencanakaken program lan anggaran, evaluasi lan laporan, pembinaan kepegawaian, data lan informasi, dokumentasi, kapustakan, ketatalaksanaan lan kelembagaan saha ketatausahaan, lan kerumahtanggaan pusat

Struktur organisasi[besut | besut sumber]

Pusat Kompublik Kemhan kapérang dados:[3]

  • Pérangan Tata Usaha;
    • Sub pérangan program dan laporan
    • Sub pérangan dokumentasi dan pabukon
    • Sub pérangan umum
  • Babagan Berita;
    • Sub babagan peliputan dan publikasi
    • Sub babagan produksi
    • Sub babagan Hubungan médhia massa
  • Babagan Opini;
    • Sub babagan penyiapan opini
    • Sub babagan pembentukan opini
    • Sub babagan cyber médhia
  • Babagan Kerjasama Informasi;
    • Sub babagan kerjasama kelembagaan
    • Sub babagan penerbitan
    • Sub babagan informasi
  • Kelompok Jabatan Fungsional[4];

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Situs web resmi Kementerian Pertahanan (dipunundhuh tangal 30 JAnuari 2013)
  2. Pusat Kompublik Kemhan
  3. [1] Struktur organisasi (dipunundhuh tanggal 30 Januari 2013)
  4. Permenhan Nomor 01 Tahun 2011 tentang Susunan dan Tata Kerja Jabatan Fungsional Tertentu dan Fungsional Umum Kementerian Pertahanan