Pusat Keuangan Kementerian Pertahanan Indonesia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Pusku kemhan

Pusat Keuangan Kementerian Pertahanan Indonésia ingkang asring dipuncekak Pusku Kemhan inggih punika unsur pelaksana tugas tartamtu ingkang mapan wonten ing sak ngandhaping Kamentrian Pertahanan Indonésia.[1] Pusku Kemhan gadhah tugas kanggé ngelola kauangan pertahanan nagara.

Visi lan Misi[besut | besut sumber]

Visi [2][besut | besut sumber]

Dados institusi ingkang saé ing pérangan ngelolan kauangan pertahanan nagara

Misi[besut | besut sumber]

  1. Paring kontribusi nyata kanggé nglayani kauangan lan ngelola kauangan pertahanan nagara
  2. Ngrumusaken kawicaksanan lampahing pertahanan nagara lan netepaken kawicaksanan teknis pembinaan administrasi kauangan pertahanan nagara
  3. Mujudaken pembinaan administrasi kauangan nagara kanthi kredibel
  4. Mujudaken cara ngelola kauangan pertahanan nagara ingkang transparan
  5. Ningkataken kaprigelan kualitas sumber daya liwat bimbingan lan pmbiyantu teknis wonten ing babagan pengelolaan kauangan pertahanan nagara
  6. Nindakaken koordinasi lan sinkronisasi pengelolaan kauangan nagara ingkang nyakup administrasi kauangan, pembiayaan, pembukuan, lan pengendalian kanggé paring panyengkuyung saha optimalisasi pelaksanaan tugas departemen
  7. Ngawasi saha ngendhalekaken lampahing kegiyatan kados lingkup tugasipun piyambak- piyambak, adhedhasar peraturan perundhang- undhangan ingkang sampun dipuntemtokaken.

Struktur Organisasi[besut | besut sumber]

Pusku Kemhan[3] kapérang dados:

  • Pérangan Tata Usaha;

Pérangan tata usaha ingkang salajengipun dipunsebat bagiyan TU inggih dipunpandhegani déning kepala pérangan tata usaha ingkang asring dipunsebat Kabag TU, inggih punika gadhah tugas kanggé nindakaken penyiapan, perumusan, lan pelaksnaan kawicaksanan ing babagan perncenaan program lan anggaran, pembinaan data lan informasi, dokumentasi lan kapustakan saha urusan ketatausahaan lan kerumahtanggaan pusat.

    • Sub pérangan umum
    • Sub pérangan program dan lapangan
    • Sub pérangan data dan indhustri
  • Babagan Keuangan Kementerian;

Babagan keuangan departemen ingkang salajengipun asring dipunsebat Bid. Kudep ingkang dipunpandhegani déning kepala babagan keuangan departemen utawi ingkang asring dipuncekak Kabid Kudep, gadhah tugas nindakaken nyamektakaken rumusan, pelaksanaan saha evaluasi kawicaksanan ing babagan pengelolaan lan administrasi kauangan departemen

    • Sub Babagan Administrasi Pengendalian Keuangan
    • Sub Babagan Pembiayaan dan Pembukuan
    • Sub Babagan Perbendaharaan /Pemegang kas.
  • Babagan Pengendalian dan Administrasi Keuangan;
    • Sub babagan pengendalian perbendaharaan
    • Sub babagan administrasi keuangan
    • Sub babagan peraturan
  • Babagan Pelaksanaan Pembiayaan;
    • Sub babagan pembiayaan pertahanan
    • Sub babagan pembiayaan luar nagari
    • Sub babagan administrasi pembiayaan
  • Kelompok Jabatan Fungsional[4]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Situs web resmi Kementerian Pertahanan(dipunundhuh tanggal 30 Januari 2013)
  2. ^ Misi Pusku Kemhan(dipunundhuh tanggal 30 Januari 2013)
  3. ^ Permenhan Nomor 16 Tahun 2010 tentang Organisasi dan Tata Kerja Kementerian Pertahanan
  4. ^ Permenhan Nomor 01 Tahun 2011 tentang Susunan dan Tata Kerja Jabatan Fungsional Tertentu dan Fungsional Umum Kementerian Pertahanan