Pulsar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Pulsar

Pulsar ya iku bintang neutron kang mubengé cepat, kagolong sisa kang saka matiné bintang masif. Para astronom wis mengkatalogkan kira-kira 1.800 pulsar. Akehé iku bisa monceraké denyut ing gelobang radiyo namung ana uga kang nglepasaké energi ning wentuk liya kayata cahaya kasatmata lan sinar-x.[1]

Referensi[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pulsar&oldid=1044831"