Pulsar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Pulsar

Pulsar ya iku bintang neutron kang mubengé cepat, kagolong sisa kang saka matiné bintang masif. Para astronom wis mengkatalogkan kira-kira 1.800 pulsar. Akehé iku bisa monceraké denyut ing gelobang radiyo namung ana uga kang nglepasaké ènergi ning wentuk liya kaya ta cahya kasatmata lan sinar-x.[1]

Rujukan[besut | besut sumber]