Pulsar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Pulsar

Pulsar ya iku bintang neutron kang mubengé cepat, kagolong sisa kang saka matiné bintang masif. Para astronom wis mengkatalogkan kira-kira 1.800 pulsar. Akehé iku bisa monceraké denyut ing gelobang radiyo namung ana uga kang nglepasaké energi ning wentuk liya kayata cahaya kasatmata lan sinar-x.[1]

Rujukan[besut | besut sumber]