Pulo Tidore

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Pulo Tidore

Pulo Tidore inggih punika salah satunggaling pulo ingkang dumunung ing tlatah Maluku Utara, Indonesia. Dunungipun ing sisih kilèn Pulo Halmahera, pulo punika caket sanget kaliyan pulo Ternate, manawi dipuntuju saking Pulo Ternate namung antawis 30 menit nganggé speedboat. Ing pulo punika kala rumiyin ugi wonten Kesultanan Tidore ingkang rumiyin kasil buminipun, inggih punika bumbon crakèn kawentar dumugi nagari manca, saéngga narik minat saking para pedagang manca.