Pulo Anastasia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Augustine Lighthouse 1.jpg

Pulo Anastasia ya iku pulo kang papane ana ing sisih wetan segara saka pasisir Atlantik Florida ing Amerika Serikat.[1] Pulau iku uga manggon ing sisih wetan lan wetan kidul saka St. Augustine.[1] Bagean saka pulo (pasisir Davis lan Lighthouse Park neighborhoods) dadi watese wewengkon kutha st augustine, dene komunitas liya kang ana ing pulo iki kalebu Pasisir St. Augustine, Coquina Gables, Pasisir Butler, Pasisir Crescent, lan Anastasia.[1] Ing Pulo Anastasia iki ana luwih saka 150 restoran, kaya ana ing pasisir-pasisir liyane.[1] Sejarah saka pulo miki ya iku nalika Juan Ponce de León mandheg ana ing pulo karang taun 1513.[2] Pedro Menendez, kang nemokake St. Augustine, pindah saka hunian sadurung menyang Pulo Nastasia sawise ana pambrontakan déning wong Indian Timucua taun 1566.[2] Hunian iki digunakake kanggo mapan sawetara, sadurunge dheweke bali menyang St.[2] Augustine. Sawijining wong Spanyol banjur mbangun menara pengawas ana ing Pulo Anastasia, kang ndadekake bisa didelok Francis Drake taun 1586, banjur dheweke teka ana ing pasisir lan nyabrang menyang pulo iku.[2] Menara pengawas iku dideskripsikake dadi "beacon," lan mujudake mercu suar pisanan kang dibangun ana ing Amerika Serikat.[2]

Cathetan Suku[sunting | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pulo_Anastasia&oldid=1009875"