Prince of Persia: The Sands of Time

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Prince of Persia: The Sands of Time
Gambar:Prince of Persia poster.jpg
Theatrical release poster
DisutradaraniMike Newell
DiprodhuseriJerry Bruckheimer
Chad Oman
Eric McLeod
Mike Stenson
Ditulis déningJordan Mechner
Boaz Yakin
Doug Miro
Carlo Bernard
DibintangiJake Gyllenhaal
Ben Kingsley
Gemma Arterton
Alfred Molina
DimusikiHarry Gregson-Williams
SinématografiJohn Seale
Dibesut déningMick Audsley
Michael Kahn
Martin Walsh
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déningWalt Disney Pictures
Tanggal metu
9 Mei 2010
(London)
28 Mei, 2010
(Amerika Serikat)
Suwéné
116 menit
NagaraAmerika Serikat
BasaInggris
Rantaman$150–$200 juta[1]
Kalarisan$335.101.434


Pangeran Persia: Sands of Time ( Basa Inggris : Prince of Persia: Sand Determining Time ) yaiku film fantasi kang dirilis ing taun 2010, lan disusun dening Jordan Mechner, Boaz Yakin, Doug Miro, lan Carlo Bernard; katuntun dening Mike Newell ; diprodhuksi dening Jerry Bruckheimer lan disebaraké déning Walt Disney Pictures . Film iki ngrampungake game video 2003 saka jeneng sing padha, dikembangake lan dirilis dening Ubisoft Montreal .

Juru paraga ing film iki yaiku Jake Gyllenhaal minangka Pangeran Dastan, Gemma Arterton minangka Putri Tamina, Ben Kingsley minangka Nizam, lan Alfred Molina minangka Sheik Amar.

Film kasebut nduweni jeneng sing padha karo video game 'Prince of Persia: Sands of Time, unsur Pangeran Persia: Wonten ing Warrior lan Pangeran Persia: The Two Thrones, kalih video game ing sangandhaping gelar Pangeran Persia, ugi gabung . film iki uga nduweni penilaian apik seka juru kritik.

Juru paraga[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Collett-White, Mike (May 11, 2010). "Gyllenhaal ready for 'Prince of Persia' sequel". The Hollywood Reporter. Dijupuk August 19, 2010. Estimates of "Prince of Persia's" production budget range from $150 million-$200 million. 
  2. http://www.imdb.com/title/tt0473075/fullcredits

Pranala njaba[besut | besut sumber]