Primo Levi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Primo Levi ya iku juru tulis lan ahli kimia Italia-Yahudi.[1][2] Lair ana Turin, Italia, tanggal 31 Juli 1919.[1][2] Seda ana Turin, Italia, tanggal 11 April 1987.[1] Kondhang amarga cathetan otobiografi lan refleksine kanggo urip ana kamp konsèntrasi Nazi.[1]

Cilikane, Levi urip ana komunitas Yahudi ana Turin.[1] Sekolah ana University of Turin, lan lulus summa cum laude ana kimia taun 1941.[1] Rong taun sawisé, dhèwèké mèlu kanca-kancane ana Italia Utara ing usaha gerakan perlawanan, nanging dicekel banjur dikirim neng Auschwitz.[1] Nalika ana kana, Levi dadi budak kerja kanggo pabrik karèt sintetis I. G. Farbenindustrie.[1] Sawisé pembebasan Auschwitz déning Soviet taun 1945, Levi bali neng Turin.[1] Dhèwèké nulis pengalamane lan nulis pakaryan liyané, If This Is A Man, The Truce and The Periodic Table.[2] Taun 1961, dhèwèké dadi manager umum ana pabrik cat, enamel, lan resin sintetis.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j The Editors of Encyclopædia Britannica (11 September 2016). "Primo Levi: Italin Writer and Chemist". britannica.com. Dijupuk 11 September 2016. 
  2. ^ a b c Blatt, David (1 September 2015). "Primo Levi Biography". A&E Television Networks. Dijupuk 11 September 2016. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]