Prau panumpes Jepang Asakaze (1922)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Prau panumpes Jepang Asakaze (1922), taun 1924.

Prau Asakaze (朝風? Angin ésuk) iku prau panumpes klas Kamikaze kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Prauné minangka prau angka loro ing klas Kamikaze.

Asakaze kapernahaké rikala 16 Fèbruari 1922 déning Mitsubishi Heavy Industries; banjur kababar rikala 8 Dhésèmber 1922.[1] Prau iki kinepyakaké ing pamangkuné Lètnan Kolonèl Yasukitsu Kitagawa[2]. Prau iki kèrem rikala 23 Agustus 1944 déning USS Haddo ing Lempongan Bolinao (23°12′N 121°30′E / 23.200°N 121.500°E / 23.200; 121.500).[3]

Réferensi[besut | besut sumber]

  1. Watts, Anthony J. & Gordon, Brian G. (1971). The Imperial Japanese Navy. Garden City, New York: Doubleday. p. 264. OCLC 202878.
  2. Toyama, Misao (2005). 艦長たちの軍艦史. Kojinsha. pp. 239–240. ISBN 4-7698-1246-9.
  3. Nevitt, Allyn D. (1997). "Prau panumpes Jepang Asakaze (1922) ing Combinedfleet.com". Kuchikukan!. www.combinedfleet.com. Retrieved July 5, 2010.

Wacan liyané[besut | besut sumber]

  • Gardiner, Robert & Gray, Randal, eds. (1984). Conway's All the World's Fighting Ships: 1906–1921. Annapolis, Maryland: Naval Institute Press. ISBN 0-85177-245-5.
  • Howarth, Stephen (1983). The Fighting Ships of the Rising Sun: The Drama of the Imperial Japanese Navy, 1895–1945. Atheneum. ISBN 0-689-11402-8.
  • Jentschura, Hansgeorg; Jung, Dieter & Mickel, Peter (1977). Warships of the Imperial Japanese Navy, 1869–1945. Annapolis, Maryland: United States Naval Institute. ISBN 0-87021-893-X.
  • Whitley, M. J. (1988). Destroyers of World War Two. Annapolis, Maryland: Naval Institute Press. ISBN 0-87021-326-1.