Prau panumpes Jepang Yūnagi (1924)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Prau panumpes Jepang Yūnagi, taun 1936.

Prau Yūnagi (夕凪? Hening soré) iku prau panumpes klas Kamikaze kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Prauné minangka prau angka sanga ing klas Kamikaze.

Yūnagi kapernahaké rikala 17 Sèptèmber 1923 déning Astragara Wadya Sagara Sasebo; banjur kababar rikala 23 April 1924.[1] Prau iki kinepyakaké ing pamangkuné Mayor Sadao Yamada[2]. Prau iki kèrem rikala 25 Agustus 1944 déning USS Picuda ing Luzon (18°46′N 120°46′E / 18.767°N 120.767°E / 18.767; 120.767).[3]

Réferensi[besut | besut sumber]

  1. Watts, Anthony J. & Gordon, Brian G. (1971). The Imperial Japanese Navy. Garden City, New York: Doubleday. k. 264. OCLC 202878. 
  2. Toyama, Misao (2005). 艦長たちの軍艦史. Kojinsha. kk. 247–248. ISBN 4-7698-1246-9. 
  3. Nevitt, Allyn D. (1997). "Prau panumpes Jepang Yūnagi (1924) ing Combinedfleet.com". Kuchikukan!. www.combinedfleet.com. Dijupuk July 5, 2010. 

Wacan liyané[besut | besut sumber]

  • Gardiner, Robert & Gray, Randal, eds. (1984). Conway's All the World's Fighting Ships: 1906–1921. Annapolis, Maryland: Naval Institute Press. ISBN 0-85177-245-5. 
  • Howarth, Stephen (1983). The Fighting Ships of the Rising Sun: The Drama of the Imperial Japanese Navy, 1895–1945. Atheneum. ISBN 0-689-11402-8. 
  • Jentschura, Hansgeorg; Jung, Dieter & Mickel, Peter (1977). Warships of the Imperial Japanese Navy, 1869–1945. Annapolis, Maryland: United States Naval Institute. ISBN 0-87021-893-X. 
  • Whitley, M. J. (1988). Destroyers of World War Two. Annapolis, Maryland: Naval Institute Press. ISBN 0-87021-326-1.