Prau dlajah Jepang Yūbari

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Prau dlajah Jepang Yūbari, taun 1923.

Prau Yūbari (夕張?) iku prau dlajah ènthèng kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Aran prau iki saka jenengé Kali Yūbari ing Hokkaido, Jepang.[1][2]

Yūbari kapernahaké rikala 5 Juni 1922 ing Sasebo, Nagasaki déning Astragara Wadya Sagara Sasebo; banjur kababar rikala 5 Maret 1923. Prau iki kinepyakaké rikala 31 Juli 1923 ing pamangkuné kolonèl Masao Sugiura[3]. Prau iki kèrem rikala 28 April 1944.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. #日本海軍艦船名考 kaca 264-265
  2. 幕末以降帝国軍艦写真と史実コマ135(原本216頁)『夕張(ゆふばり) 艦種二等巡洋艦 艦名考川名に採る、夕張川は北海道石狩國夕張山勇拂境の山中に發する諸川の集合に名づく、下流は石狩川に會す。
    艦歴昭和6・7年事變(日支)從軍:同7年1月上海及揚子江方面警備(艦長齋藤二郎)。本艦は輕巡洋艦として最小の艦型にて最大の武力を有する艦である、球磨級以後の輕巡洋艦14隻が何れも排水量5,000噸以上で速力30節を有するのに對し、本艦は3,000噸に充たざる排水量を以て同一速力38節を出だし、武力は14糎砲1門を減じて6門を装備す、これら主砲は凡て艦首尾線上にありて兩舷に發射し得るのみならず、二聯装砲塔2基を備ふるなど、世界海軍國を驚かしたる艦にて實に造艦上劃期的のものである。
    ―要目― 長132.59米/幅12.04米/喫水3.58米/排水量2,890噸/機關タルビン3基 艦本式罐8臺/馬力57,000/速力33/兵装 14糎砲6/8糎高角砲1/發射管4 起工 大正11-6-5/進水 同12-3-5/竣工 同12-7-31/建造所 佐世保工廠』
  3. #艦長たちの軍艦史 kaca 169-171

Bibliografi[besut | besut sumber]

Wacan liyané[besut | besut sumber]

  • 藤田精一 (1924). "二等巡洋艦夕張". 大日本軍艦写真帖. 海上協会. 
  • Eric Lacroix; Linton Wells II (1997). Japanese Cruisers of the Pacific War. Naval Institute Press. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]