Menyang kontèn

Pratélan penggawa gendéra Sri Lanka ing Olimpiade

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Sri Lanka ing
Olimpiade
Kode IOCSRI
KONKomite Olimpiade Nasional Sri Lanka
Situs webwww.srilankaolympic.org
Medali
Medali Emas
0
Medali Perak
2
Medali Perunggu
0
Total
2
Penampilan Musim Panas
Masalah Lua ing Modhul:Team_appearances_list larik 36: Parameter interval is missing.

Ing ngisor iki menika pratelan penggawa gendera sing ngewakili Ceylon lan Sri Lanka ing Olimpiade.[1]

Para penggawa gendera ngegawa gendera nasional negarane ing acara pambuka Gim Olympiadé.

# Taun acara Musim Pembawa bendera Ulahraga
11 2020 Musim panas Chamara Dharmawardana
Milka Gehani[2][3]
Judo
Senam
10 2016 Musim panas Niluka Karunaratne Bulu tangkis
9 2012 Musim panas Jayasinghe, ThiliniThilini Jayasinghe Bulu tangkis
8 2008 Musim panas Jayasinghe, SusanthikaSusanthika Jayasinghe Atletik
7 2004 Musim panas Jayasinghe, SusanthikaSusanthika Jayasinghe Atletik
6 2000 Musim panas Dharsha, DamayanthiDamayanthi Dharsha Atletik
5 1996 Musim panas Kulawansa, SriyaniSriyani Kulawansa Atletik
4 1988 Musim panas Nadarajasingham, Daya RajasingheDaya Rajasinghe Nadarajasingham Menembak
3 1984 Musim panas Pinnewale, PremasiriPremasiri Pinnewale Panitia
2 1972 Musim panas Rosa, LucienLucien Rosa Atletik
1 1948 Musim panas White, DuncanDuncan White Atletik

Deleng uga[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Sri Lanka. Olympics at Sport-Reference.com. Sports Reference LLC. Accessed 25 October 2011.
  2. Weerawansa, Dinesh (4 July 2021). "Judoka and gymnast to hoist the Lion as Sri Lanka Olympic captains". Sunday Observer. Colombo, Sri Lanka. Dibukak ing 17 July 2021.
  3. Seneviratne, Akhila (12 July 2021). "Sri Lankan Flag Bearers at the Olympics: Carrying more than just a flag". www.thepapare.com. Dialog Axiata. Dibukak ing 17 July 2021.