Prajanjèn Vèrdun

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kekaisaran Carolingian ing masa misuwur.

Prajanjèn Vèrdun inggih menika perjanjian ingkang kalaksanan ing taun 843. Perjanjian menika mbagi tèritori Kekaisaran Karolingian ingkang dibangun dening Karèl ingkang Agung(Karel 1), ingkang dipara dadi telung negara. Bagéyan kapisan kanggo putuné, amarga miturut tradhisi bangsa Frank, warisan kang dibagi, ora nganggo tradhisi primogeniture, yaiku anak sing paling tuwa sing marisi kabèh, ananging diwaréské marang putuné. Menika anak saking Luis ingkang Suci utawa Luis I : 1. Jérman : Ludwig 2. Perancis : Louis 3. Italia : Ludovico 4. Inggris : Lewis

Panguasa Negara Frank[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Prajanjèn_Vèrdun&oldid=834346"