Praharaṇakalika

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Praharaṇakalika iku pupuh kakawin. Pupuh iki lumrahé digolongaké ing kategori: Śakwarī. Jeneng pupuh iki tegesé kira-kira:...

Guru-laghu[besut | besut sumber]

Pupuh iki guru-laghuné mengkéné:

Tuladha[besut | besut sumber]

kaka-kami palarĕn wruha malĕs alulut /
yadi hana wara-sihta matulunga rimang //
tumĕkakĕna pasambating alawas akung /
kita juga turida praharaṇa kalika // 75 // (praharaṇakalika)

Sumber rujukan[besut | besut sumber]

  • P.J. Zoetmulder, 1983, Kalangwan. Sastra Jawa Kuno Selayang Pandang. Jakarta: Djambatan.