Prada

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Butik Prada ing Singapura.

Prada ya iku sawijining merek sandhangan saka Italia kang sacara kusus gawé barang-barang mewah kanggo wong lanang lan wong wadon.[1] Prada dibangun ing Milanlan mulai nyebar ing Éropah , Amaerika, malahan meh tekan kabeh nagara. Prodk Prada miswur amarga désainne kang prasaja lan elega. Prodak-prodak mau awujud tas, sepatu, sabuk, jeronanan, lan sandhangan kanggo wong lanang lan wong wadon. Omah mode Prada dibangun taun 1913 ing Milan kanthi produk arupa barang-barang saka kulit.[2] Wong kang mbangun ya iku Mario Prada pancen nyiptakake prodak kulit kang mewah kanggo kalangan wong sugih.[3] Wiwitane Prada mung dwe rong btik ing kutha Milan kang ngedol tas, sepatu, lan koper kulit.[1] Koper Prada nalika iku digawé saka kulit walrus kang abot lan angel dienggo nalika lelgan lewat jalur udhara. Mula Prada gawé koper kang enteng. Dhewe nggunakake bahan kayu, kristal, lan klit kerang. Ng taun 1978, Mario nyrahake bisnise marang putune, Miuccia Prada.[1] senajan Miuccia Prada ora duweni latarbelakang pendhidhikan mode, nanging dheweke karo bojoone ya iku Patrizio Bertelli, kasilanggone ngrembakakake bisnis Prada.[3]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c (en)"Prada: From Suitcases to Oscar Gowns, From Milan to the World". 2010.  |first1= missing |last1= in Authors list (help)
  2. ^ (Inggris)Gabrielle Euvino, Michael San Filippo (2001). The complete idiot's guide to Italian history and culture. Alpha. ISBN 978-0-02-864234-5.
  3. ^ a b (en)"Prada: Bringing Minimalism to High Fashion". 2001.  |first1= missing |last1= in Authors list (help)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Prada&oldid=976788"