Porkkanalaatikko

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Porkkanalaatikko

Porkkanalaatikko (utawa, ing Swèdhen, morotslåda, kalorone tegese 'wortel casserole') minangka panganan tradisional Finlan sing umume dipangan nalika Natal .

Bahan-bahan utamane yaiku wortel, dicampur karo beras rebus utawa gandum, lan cairan (sing bisa wortel, susu utawa krim). Mentega lan endhog bisa dicampur karo mash, sing uga bisa dirasakake karo gula, uyah, mrico putih lan pala parut. Mash dilebokake ing cetakan lan dipanggang ing oven. Wortel ora kudu digodhog sadurunge dipanggang: bisa parut lan dicampur mentah karo bahan liyane. Daging babi sing wis disiapake uga didol ing toko panganan Finlan, uga ing bagean Swèdhen kanthi pedunung Finlan sing akeh etnis.