Pomnik Chrystusa Króla

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Reca nalika wengi

Pomnik Chrystusa Króla ('Kristus Sang Ratu') iku sawijining reca Yésus ing kutha Świebodzin, Polen. Reca iki rampung ing tanggal 6 November 2010. Reca iki dhuwuré 33 mèter tanpa landhesan, makuthané 3 mèter. Karo landhesané patung iki dhuwuré 52 mèter. Aboté kurang luwih 440 ton. Proyèk iki sing miwiti Sylwester Zawadzki, sawijining pastur Polen sing wis pèngsiyun. Reca iki akèh sing nganggep reca Yésus sing gedhé dhéwé sadonya. Nanging iki gumantung carané ngitung kepriyé, apa landhesané lan makuthané mèlu diitung ora.