Plasebo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Efek plasebo dapat diproksi melalui tablet lembam, dengan operasi palsu, dan dengan informasi yang salah.

Plasebo ya iku siji usada kang ora ana dampake utawa penanganan palsu kang tujuane kanggo ngantrol efek saka pengharapan.[1] Istilah plasebo dijupuk saka basa latin kang duwé teges "I shall please" kang ngacu marang fakta yèn keyakinan saka efektivitas saka siji penanganan kang bisa nyebabake harapan kang bisa mbantu dhèwèké kanggo ngobahake awake dhéwé kanggo ngrampungaké problem tanpa ndelok substansi kang ditampa ya iku aktif kimiawi utawa ora aktif.[1] Ana ing panalitèn medis ngenani kemoterapi, siji plasebo-karan uga "pil gula"-ya iku zat kang kanthi fisik meh padha karo obat aktif nanging sakbenere ora duwé kandhutan obat.[1] Kanthi mbandingake efek saka obat aktif lan plasebo, peneliti bisa nentokake siji obat duwé efek mirunggan apa ora.[1]

  1. a b c d Nevid, Jeffrey, Psikologi Abnormal, Jakarta:Erlangga, 2005, hal. 22-25.