Plasebo

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Efek plasebo dapat diproksi melalui tablet lembam, dengan operasi palsu, dan dengan informasi yang salah.

Plasebo ya iku sawijining pengobatan kang ora ana dampake utawa penanganan palsu kang tujuane kanggo ngantrol efek saka pengharapan.[1] Istilah plasebo dijupuk saka basa latin kang duwé teges "I shall please" kang ngacu marang fakta yen keyakinan saka efektivitas saka sawijining penanganan kang bisa nyebabake harapan kang bisa mbantu dheweke kanggo ngobahake awake dhewe kanggo ngrampungake problem tanpa ndelok substansi kang ditampa ya iku aktif kimiawi utawa ora aktif.[1] Ana ing penelitian medis ngenani kemoterapi, sawijining plasebo -disebut uga "pil gula"- ya iku zat kang secara fisik meh padha karo obat aktif nanging sakbenere ora duwé kandungan obat.[1] Kanthi mbandingake efek saka obat aktif lan plasebo, peneliti bisa nentokake sawijining obat duwé efek khusus apa ora.[1]

  1. ^ a b c d Nevid, Jeffrey, Psikologi Abnormal, Jakarta:Erlangga, 2005, hal. 22-25.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Plasebo&oldid=998102"