Planktologi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Plankton iku arané kéwan urip ing sakdhuwure banyu laut. Ukara plankton iku asalé saka basa Yunani, ngèmot arti gumantung.Gyres zooplankton iku aran ilmiyahé, saka Plankton [1]. Planktologi iku uga salah sawijiné ngèlmu kang sinau babagan Planktondéning pola urip saka Zooplankton ya iku Plankton heterotrophic kajaba bakteri lan virus[2]; ukuran awak saka kéwan iki ya iku 2 μm (Flagelata heterotrophic utawaProtista). Ana 2 (loro)jinis panganan saka kéwan iki, ya iku hèrbivor kang panganané mligi ing fitoplankton, Karnivora kang panganané mligi ing zooplankton liyané (kéwan). Uga bisa diarani kanibal [3], Detrivores iku panganan mligi tetuwuhan laut mati uga diarani Detritus lan kulit-kulit saka kéwan sampun mati ing laut [4].

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Asalé Plankton(Kaundhuh tanggal 19 Fèbruari 2016)
  2. Panganan saka Plankton(Kaundhuh tanggal 19 Fèbruari 2016)
  3. Panganan saka Plankton(Kaundhuh tanggal 19 Fèbruari 2016)
  4. Panganan saka Plankton(Kaundhuh tanggal 19 Fèbruari 2016)

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Buku Anonim. Power Point Presentation Ctenophora: Light Refracting off a Mertensia ovum”. 
Anonim. Lecture 13: Phylum Crustacea. 
Brad Anonim, Cardinale (2008). Crustacea “Lecture III”. 
Hassan and Pierre Y. NOEL, Hasan. Introduced Marine Crustacea Decapoda and Stomatopoda in Syria: An Overview and Recent Data. France.  line feed character ing |title= ing posisi 12 (pitulung)
David, and John Black, Holdich (2007). The spiny-cheek crayfish, Orconectes limosus (Rafinesque, 1817) [Crustacea Decapoda: Cambaridae], digs into the UK.