Menyang kontèn

Pitik kaléng bir

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Bir bisa pitik sawise diiseni
Bir bisa pitik
Bir bisa pitik masak ing panggangan
Bir bisa pitik dipanggang karo jagung

Ayam bir bisa uga dikenal (uga dikenal minangka pitik ing dhampar, pitik bokong bir, Coq au can, pitik nari lan pitik mabuk ) minangka panganan pitik panggang lan cara panggangan ora langsung nggunakake komplong bir sing wis kebak sebagian sing dilebokake ing pitik. growong sadurunge masak. Proses kasebut dimaksudake kanggo nambah kelembapan ing sajian, lan sawetara percaya manawa kukus saka bir kanggo kukus pitik saka njero lan nambah rasa ing sajian kasebut. Sawetara wong seneng banget nyengkuyung sajian kasebut, dene wong liya negesake manawa khasiat nggunakake bir kakehan, lan ilmu babagan bir bisa pitik bisa dibantah. Wis disaranake manawa olahan kasebut bisa uga asale saka negara bagian Louisiana ing AS.

Rujukan[besut | besut sumber]