Pipe

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Pipe
Potterpipe.png
Klasifikasi
Jangka
1-2 octaves
Instrumèn kagandhèng

Pipa minangka salah sawijining jinis instrumen angin tubular umume, utawa macem-macem instrumen angin tartamtu. [1] Tembung kasebut minangka onomatopoeia, lan asale saka nada sing bisa padha karo manuk chirping.

Contone pipa rakyat Polandia sing digawe saka willow babakan ( fujarka [pl] ), sing dawane nganti 40 cm

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Oxford English Dictionary, 3rd edition, s.v.