Piknik wuda

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Wong mudo sing mlaku ing segara

Rekreasi wuda nuduhake kegiatan rekreasi sing sawetara wong melu nalika mudo. Miturut sejarah, Olimpiade kuno minangka acara mudo. Ana sawetara masarakat ing Afrika, Oceania, lan Amerika Selatan sing terus nindakake kegiyatan umum saben dinane — kalebu olahraga— tanpa sandhangan, dene ing umume kegiyatan mudo ana ing ruang pribadi utawa area pilihan klambi sing beda ing ruang publik. Kadhangkala, kayata nunggang sepeda mudo, bisa uga kedadeyan ing area umum sing ora diidini ketelanjangan.

Rekreasi Naturist / Nudist[besut | besut sumber]

Naturisme, utawa nudisme, minangka gerakan budaya sing nindakake, nyengkuyung, lan mbela ketelanjangan pribadi lan sosial, umume nanging ora kabeh kedadeyan ing properti pribadi. Tembung kasebut uga nuduhake gaya urip adhedhasar mudhi pribadi, kulawarga, utawa sosial. [1] Panliten nuduhake manawa bertentangan karo pendapat umum, naturist minangka anggota khas masarakat sing nindakake kegiatan sosial kayata voli, renang, lan tenis kanthi cara sing padha karo resort liyane, tanpa sandhangan. [2] Sesuai karo fungsi dhasar, klub lan resort naturis nampilake kegiyatan rekreasi. Rekreasi Naturist uga kalebu kapal pesiar, sing nawakake macem-macem kegiatan.

[3]

Gambar kanggo video kebon sing ngrayakake Dina Gardening Naked World ing 2016.
Pengendara sepeda mudo ing Fremont Solstice Parade taun 2010.
Hacks mudo ing Prancis
Pelari ing Teluk menyang Breakers, AS
Game bola voli nudist / naturist ing Sunny Trails Club sajrone konvensi Asosiasi Sunbahing Kanada (CSA) 1958 ing British Columbia, Kanada.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Choin, Mireille (2002). World Handbook Naturisme 2002 - 2003. International Naturist Federation. ISBN 978-90-5583-833-2. Diarsip saka sing asli ing 2016-11-10. Dibukak ing 2019-12-11.
  2. Razzouk, Nabil; Seitz, Victoria (2003). "Nude Recreation in the U. S.: An Empirical Investigation". Journal of Hospitality & Leisure Marketing. 10 (3–4): 145–57. doi:10.1300/J150v10n03_09.
  3. "Naked ambition: 5 ways to holiday in the nude". The Independent (ing basa Inggris). 2016-10-05. Diarsip saka sing asli ing 2017-06-09. Dibukak ing 2017-06-05.