Montor mabur nirawak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Pesawat tanpa awak)
Sekelompok pesawat tanpa awak dipamerkan padha acara "Naval Unmanned Aerial Vehicle Air Demo" taun 2005.
Meskipun kebanyakan UAV merupakan sebuah pesawat sayap tetap, rancangan pesawat sayap putar seperti MQ-8B Fire Scout juga ada.
MQ-9 Reaper, sebuah UAV pengintai pemburu-pembunuh yang digunakan olèh Angkatan Bersenjata Amérika Sarékat dan Angkatan Bersenjata Inggris, terutamanya di Iraq dan Afghanistan.

Montor mabur nirawak (english = Unmanned Aerial Vehicle utawa disingkat UAV), ya iku montor mabur sing duwé fungsi kaliyan kendali jarak adoh déning juru anggegana utawa mampu ngendalike awake dewe, nganggo hukum aerodinamika kanggo ngangkat awake, bisa digunake manèh lan mampu gawa momotan. Penggunaan gedhé dhéwé saka pesawat tanpa awak iki yakui dibidang militèr. Rudal walaupun duwé kesamaan nanging tetep dianggap béda kaliyan pesawat tanpa awak iki amarga rudal ora bisa digunake manèh lan rudal kui senjata iku dewe.

Pesawat tanpa awak duwé bentuk, ukuran, konfigurasi lan karakter sing bervariasi. Sajarah pesawat tanpa awak ya iku Drone, pesawat tanpa awak sing digunake dadi sasaran tembak. Perkembangan kontrol otomatis dadeake pesawat sasaran tembak sing prasaja bisa dadi pesawat tanpa awak sing kompleks lan rumit.

Ngeti Uga[besut | besut sumber]

Sajarah
Fasilitas, unit dan program
Tipe lain kendaraan tanpa awak
Intelijen

Rujukan[besut | besut sumber]

Cithakan:Linkrot

  • Wagner, William. Lightning Bugs and other Reconnaissance Drones; The can-do story of Ryan's unmanned spy planes. 1982, Armed Forces Journal International, in cooperation with Aero Publishers, Inc.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Robotika Cithakan:Aviation lists

[[p