Perdagangan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados

Perdagangan utawa perniagaan iku kagiyatan ijol-ijolan/silih genti barang utawa jasa utawa kaloroné. Ing mangsa awal sadurungé dhuwit ditemokaké, silih genti barang dijenengi barter ya iku ngijolaké barang karo barang. Ing zaman modhèrn perdagangan dilakokaké kanthi pangijolan dhuwit. Saben barang dinilai kanthi rega dhuwit. Panuku bakal ngijoli barang utawa jasa kanthi rega dhuwit sing dikarepaké pangadol.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Perdagangan&oldid=969636"