Penyelamatan awal tsunami

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Penyelamatan awal tsunami[besut | besut sumber]

  • Aja ngenteni tandha-tandha tsunami muncul kabèh, muncul siji baé wis cukup, langsung mlayu
  • Aja malah ngumpet ing walik témbok, témbok ora kuat nahan ombak tsunami, apamanèh benda liyané
  • Nyelamatke bocah (putra-putri) sing isih cilik iku nomer siji, nomer loro wong tuwa. Bandha-bandha aja dipikir
  • Selang wektu antara lindhu kaliyan tsunami iku antara 10-15 menit, dadi kudu rikat mlayu
  • Ombak tsunami iku banteré antara 10-15 mèter per dhetik, dadi aja ngenteni apa-apa manèh, langsung mlayu
  • Penduduk ing wewengkon pasisir kudune wajib miara kéwan (kéwan apa baé), iku kanggo migunaake kepekaan indera kéwan kanggo ndheteksi tsunami
  • Kadhang lindhune iku ora kerasa amarga adoh banget ning bisa nimbulke tsunami