Pemmican

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Bal saka pemmican

Pemmican iku dicampur saka tallow, daging pepe lan pepe woh wohan beri digunakake minangka pangan kang gizi. Kanthi historis, iki minangka bagean penting saka masakan pribumi ing bagean-bagean tartamtu ing Amerika Utara, lan isih siyap nganti saiki. [1] [2] Tembung kasebut asale saka tembung Cree pimîhkân, sing asale saka tembung pimî, "lemu, pelumas". [3] The Lakota (utawa Sioux) tembung wasná, Originally tegesipun "pelumas asalé saka balung sumsum", karo wa- nggawe tembung, lan SNA referring kanggo bêsik cilik sing bakal kanggo soko. [4] [5] Iki digawe dening masarakat Pribumi ing Amerika lor. [6] [7]

Pemmican akeh diadopsi minangka panganan energi dhuwur dening wong Eropa sing melu perdagangan wulu lan banjur dening penjelajah Arktik lan Antartika, kayata Kapten Robert Bartlett, Ernest Shackleton, Richard E. Byrd, Fridtjof Nansen, Robert Falcon Scott, George W. DeLong lan Roald Amundsen .

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Wo Lakota Making Wasna". Lakota Red Nations. 2017-11-30. Retrieved 2018-09-17.
  2. "NANF". www.tankabar.com.
  3. Sinclair, J.M. (ed) English Dictionary Harper Collins: 2001.
  4. "Native Recipes". sacred.indigenous.youth.education.circle.mysite.com.
  5. "New Lakota Dictionary Online". www.lakotadictionary.org. Retrieved 2020-02-12.
  6. McLagan, Jennifer (2008). Fat: An Appreciation of a Misunderstood Ingredient. p. 195. ISBN 978-1580089357.
  7. Morton, Mark (2004). Cupboard Love: A Dictionary of Culinary Curiosities. Insomniac Press. p. 222. ISBN 1894663667.