Paus Clemens I

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Paus Santo Clemens I
San Clemente, Papa, por Juan Correa de Vivar.jpg
Asma wiyosan boten dipunmangertos
Wiwit mengku ±88
Dumugi ±98
Dipunrumiyini Anakletus I
Dipunlajengaken Evaristus
Miyos tanggal boten dipunmangertos
Roma, Italia
Séda ±98
Krimea
Paus kanthi nami Clemens sanesipun
Cathetan suku
{{{footnotes}}}

Paus Klèméns I ugo dikenal koyok Saint Clement teko Roma (ning boso Latin, Clemens Romanus), kedaftar teko tanggal awal koyok Uskup Roma [1]. Dèwèkè yoiku Bapa Apostolik pertama Gereja.[2]

Beberapa rincian sing diketaui tentang keuripan Clement. Nurut Tertullian, Clement ditahbiskan oleh Saint Peter, lan deweke diketaui wis ngdadi anggota kekemuka teko gereja ing Roma ing abad neng-1 akhir. Daftar gereja mula-mula-mula nempatkan deweke koyok sing keloro utawo ketelu uskup Roma setelah Saint Peter. The Liber Pontificalis nyajiake daftar sing nggawe Paus Linus keloro ing garis uskup Roma, karo Petrus koyok pertama, namung ing saat sing padha deweke ngnyatakake yen Peter ditahbiskan loro uskup, Linus lan Paus Cletus, kanggo layanan imam masyarakat, mbudakake dewene dewe, duduk kanggo dungo lan khotbah, lan yen iku yoiku kanggo Clement yen deweke ngpercayakake Gereja secara keseluruhan, ngduding deweke koyok penggantine. Tertullian ugo nggawe Clement penterus langsung teko Peter. Lan sementara ning kliru siji karyane Jerome nge'iake Clement koyok "uskup kepapat Roma setelah Petrus" (duduk ning arti penterus kepapat Petrus, namung kepapat ning seri sing termasuk Petrus), deweke ngimbuhake yen "sebagian gede wong Latin berpikir Clement sing keloro setelah rasul" Clement diletakake setelah Linus lan Cletus / Anacletus ing awal (c. 180) akun, yoiku Irenaeus, sing dimeloki oleh Eusebius teko Kaisarea. Arti teko laporan awal ndak jelas, ngeling kurangne bukti kanggo keuskupan monarki ing Roma ing ngono awal kencan.

Gor asli tulisan sing iseh onok Clement yoiku suratne ing jemaat ing Korintus (1 Clement), ning nanggapi sengketa ing ngendi imam ketentu teko jemaat Korintus wis dipecat. Deweke negasake otoritas penatua koyok pengkuasa gereja, karo alasan yen Rasul wis ngduding koyok Hal iku dimocoake ing gereja, berpadha karo surat-surat liyone, beberapa ing antarane bar ngono ngdadi Kristen canon,. lan merupakan kliru siji dokumen ketuwek sing iseh onok ing njobo Kristen Perjanjian Anyar. Iki pekerjoan penting yoiku sing pertama kanggo negasake otoritas kerasulan ulama.

Sebuah surat keloro, Clement, disebabake Clement meskipun beasiswa keanyar ngdudingake kanggo ngdadi homili oleh pentulis liyo. Ning Sastra Clementine legendaris, Clement yoiku perantara nglalui sopo rasul ngwulangake gereja. Nurut tradisi ndak lewih awal teko abad neng-4, Clement dipenjarakake ing ngisor Trajan Kaisar namung pancet ngpimpin pelayanan ing antara sepadha tahanan. Deweke bar ngono dieksekusi karo coro diikat ing jangkar lan diuncalake ing segoro.

Clement diakui koyok wong suci ing gereja Kristen. Deweke diperelingi ing tanggal 23 November ing Gereja Katolik Roma, Komuni Anglikan, lan Gereja Lutheran. Neng Wetan Kristen Ortodoks pestane disimpen ing 24 utawo 25 November.

Cathetan Suku[sunting | besut sumber]

  1. ^ "Clement of Rome, St." Cross, F. L. (ed.), The Oxford Dictionary of the Christian Church, (New York: Oxford University Press, 2005)
  2. ^ Chapman, John. "Pope St. Clement I." in The Catholic Encyclopedia 1908.


Dipunrumiyini
déning:
Paus Anakletus I
Paus
(daftar)
Dipunlajengaken
déning:
Paus Evaristus



Artikel prakawis Paus punika, taksih dèrèng pepak. Panjenengan mangga nambah. Menawi sampun pepak, saged mbusak katrangan punika.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Paus_Clemens_I&oldid=1044770"