Pathi kenthang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Pati kentang

Pati kentang minangka pati sing diekstrak saka kentang . Sel umbi -umbi oyot tanduran kentang ngemot leucoplas (biji pati). Kanggo ngekstrak pati, kentang ulig, lan biji pati dibebasake saka sel sing rusak. Pati banjur dikumbah lan di pepe nganti bubuk.Pati kentang ngemot granula bunder oval sing khas biasane ukuran 5 nganti 100 μm Pati kentang minangka pati sing ditapis, ngemot protein utawa lemak minimal. Iki menehi wêdakakêna warna putih bening, lan pati pati dimasak kanthi ciri khas rasa netral, kejelasan sing apik, kekuatan pengikat sing dhuwur, tekstur dawa, lan kecenderungan minimal kanggo menehi solusi utawa kuning ing larutan.

Tampilan mikroskopik: pati kentang ( amiloplas ) ing sel tanduran
Pati kentang ing cahya polarisasi, perbesaran 100x