Pasisir Siyung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Pasisir Siung)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Koordhinat: 8°10′55″S 110°41′00″E / 8.1818233°S 110.6832394°E / -8.1818233; 110.6832394

Pasisir Siung inggih punika salah sawijining pasisir ingkang mapan wonten ing sisih kidul Tepus, Gunungkidul. Saking kutha Yogyakarta sawatawis 70 km. Saged dipunjujug kanthi sepedha montor utawa mobil amargi taksih awrat umpami nitih angkudan désa. Salah satunggaling kaendahan saking pasisir Siung inggih punika Watu Karang ingkang ageng lan kathah wonten ing sisihing pasisir. Lan Watu Karang punika gadhah paedah kanggé bates kalih pasisir sanès. Namanipun Pasisir Siung punika kapundhut saking panggènan Watu Karang ingkang majeng ing Segara Hindia. Miturut warga sakiwa-tengené, Watu Karang kang cacahé wonten kalih wonten ing bates pasisir wau inggih punika wåjå wanara utawi untu kethèk. Boten namung Watu Karang ingkang saé, nanging pasir pethak ing saubenging pasisir uga nambah kaendahan pasisir Siung punika.

Amargi kaendahan Watu Karang wonten ing pasisir Siung punika kathah para pemanjat Watu Karang ingkang remen manjat wonten ing pasisir punika. Wonteng ing siish kiwa pasisir punika wonten Watu Karang ingkang saged dipunpanjat lan saking nginggil Watu Karang punika katingal pulo Australia. Lan wonteng ing nginggil saged dipuntingali sadaya péranganing pasisir punika.