Pasisir Losari

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Pasisir Losari ya iku pasisir kang panggonane ana ing pérangan kulon kutha Makassar.[1] Pasisir iki kanggo panggonan déning masarakat Makassarkanggo ngisi waktu ing wayah ésuk, sore lan ing wayah wengi deleng endahe pasisir losari.[1]

Rikala semana, pasisir iki dikenal kanthi pusate panganan segara lan iwak bakar ing wayah wengi, amarga para wong-wong kang padha dodolan ing pasisir losari iku namung dodolan pas wayah wengi waé, sarta karan-sebut déning wong-wong kanthi nama warung kang paling dawa dhéwé ing donya (amarga warung-warung iku padha jejer-jejer ana ing pinggir pasisir kang dawane kurang luwih kira-kira punjul 1 km).[1]

Salah siji pengonon khas Makassar kang ana ing warung-warung iku mau ya iku gedhang epe (gedhang mentah kang dibakar, sawisé iku digepengake, lan dicampur nganggo banyu gula jawa kang wis dicuwerke.[1] Paling énak yèn dipangan pas isih anget-anget).[1]

Saiki warung-warung kang ana ing pasisir losari iku wis dipindahke ing panggonan liyané, kang ana ing ngarep omahé kalungguhan Walikota Makassar kang panggone uga isih ana ing kiwa-tengené Pasisir Losari.[1]

Ana ing pasisir losari wayah sore, akèh wong-wong kang padha deleng endahe srengéngé kang arep ambles saka sisih kulon utawa diarani sunset.[2]

Tahun 2006 pasisir losari maleh tambah apik, kathi nama ikon ''pelataran bahari''.[2] Iki nambahi ikon anyar kanggo kutha Makasar, lan nambahi kaendahan ana ing tengah-tengah kutha.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f Pasisir Losari (Dipuntingali tanggal 12 Juli 2011)
  2. a b c Artikel: Pasisir - Losari (Dipuntingali tanggal 12 Juli 2011)