Pasepuluhan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Pasepuluhan utawa persepuluhan minangka kegiyatan menehi 10% penghasilan menyang papan ibadah. [1] Saiki persepuluhan biasane dadi sukarela lan mbayar awis, cek, utawa saham. Biyen, prasepuluhan dibayar ing bentuk produk pertanian utawa sapanunggalane. Umume wong Yahudi Orthodok nindakake praktik ma'aser kesafim (menehi 10% penghasilan kanggo amal). Ing Israel modern, wong-wong Yahudi isih netepi undang-undang persepuluhan pertanian, kayata ma'aser rishon, terumat ma'aser, lan ma'aser sheni, nanging ora nindakake prasepuluhan kewan amarga ora ana Bait Allah sing wis ditemtokake . [2] .

Dhaptar referensi[besut | besut sumber]

  1. David F. Burg (2004). A World History of Tax Rebellions. pp. viii.
  2. Moses Maimonides. "Mishneh Torah, Sefer Korbanot: Bechorot, Perek 6, Halacha 2".

Pustaka[besut | besut sumber]

  • Albright, WF lan Mann, CS Matthew, The Anchor Bible, Vol. 26. Garden City, New York, 1971.
  • Kamus Asiria Institut Oriental Universitas Chicago, Vol. 4 "E." Chicago, 1958.
  • Fitzmyer, Joseph A. Injil Miturut Lukas, X-XXIV, The Anchor Bible, Vol. 28A. New York, 1985.
  • Grena, G.M. (2004). LMLK--A Mystery Belonging to the King vol. 1. Redondo Beach, California: 4000 Years of Writing History. ISBN 0-9748786-0-X.
  • Speiser, EA Genesis, The Anchor Bible, Vol. 1. Garden City, New York, 1964.
  • Kelly, Russell Earl, "Apa Gréja Kudu Mulang Sepuluh? Kesimpulan saka Teolog babagan Doktrin Tabu, "IUniverse, 2001.
  • Matthew E. Narramore, "Tithing: Low-Realm, Usang & Defunct" - April 2004 - ( ISBN 0-9745587-02 )
  • Croteau, David A. "Maksude Aku Ora Kudu Ngadekepuluh?: Pambangunan Sawijining Pangliman lan Pangembangan Pemberian Pasca Persepuluh" (Studi Teologi McMaster)

Wacan tambahan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]