Pasamuan ing Éropah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Organisasi iki béda karo Rad ing Éropah lan Rad Uni Éropah

Pasamuan ing Éropah (Inggris: Council of Europe, Prancis: Conseil de l'Europe) iku sawijining organisasi internasional ing kontinèn Éropah sing ndarbèni fokus promosi démokrasi, pangadegan kukum, hak dhasar manungsa, pangrembakan ékonomi lan integrasi sawetara fungsi lembaga undhang-undhang ing Éropah. Organisasi iki diadegaké ing taun 1949 sawisé Pranjanjèn London (1949) lan anggotané ana 47 nagara, ngurusi 820 yuta manungsa lan béa operasi satauné ana kira-kira 500 milyar Euro.[1] Wong kerep bingung menawa organisasi iki padha karo Uni Éropah. Nanging iku séjé. Olèhé wong bingung iki bisa ditrangaké amarga Uni Éropah uga nganggo gendhéra Éropah sing diputusaké ing taun 1955[2] saha Lagu Kabangsan Éropah.[3] Durung ana nagara sing dadi anggota Uni Éropah sadurungé dadi anggota Pasamuan ing Éropah.[4]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ Council of Europe, Budget, Retrieved: 21 April 2016
  2. ^ Council of Europe The European flag, Retrieved: 18 April 2016
  3. ^ Council of Europe The European anthem, Retrieved: 18 April 2016
  4. ^ Council of Europe How to Distinguish Us, Retrieved: 18 April 2016

Pratélan tetembungan[besut | besut sumber]

Basa Jawa Bahasa Indonesia English Nederlands
pasamuan majelis, pesemuan (dasar: semua), konsili, konsil council raad, concilie

Pranala njaba[besut | besut sumber]