Parlemèn Karajan Manunggal

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kadhaton Wèstminster

Parlèmen Kraton Manunggal Britania Raya lan Irlandia Lor iku badan lègislatif paling wenang ana ing Britania Raya lan wewengkon sabrang segarané. Parlemèn iki asipat bikameral, kanthi Déwan Pangéran (House of Lords) minangka majelis dhuwur lan Déwan Kawula Britania Raya minangka majelis isor.

Parlemèn iki ngadeg taun 1707 sabubaré ratifikasi Prajanjèn Pasarékatan (Treaty of Union) déning Parlemèn Inggris lan Parlemèn Sekotlan.

Pranala njaba[besut | besut sumber]