Parembugan:Wanayasa, Pituruh, Purwareja

Page contents not supported in other languages.
Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa

Aku isih eling banget mongso aku isih cindil , sing wektu kuwi desaku sing mung sak umit ning tlatah kabupaten purworejo lan kecamatane pituruh kuwi sempat dadi desa sing bisa dadi percontohan desa-desa liyane ,warga masyarakate gesrek banget olehe nggulo wenthah desane ben bisa disawang asri tur endah marang sapa wae sing lewat marang desa wonoyoso , para pemudane tansah kompak karo generasi seniore saling mbantu meningkatkan kesejahteraan desane mulai saka nganaake penghijauan ning pinggir dalan sing dikarepake bisa digawe manpangate mengko neng tembe mburi , mulai saka manpangate kayune sing saiki regane ra ketulungan , nggawe prasarana olahraga saka lapangan voley nganti tekan meja tenis ana ning ndesaku , ananging kuwi kenangan ana ing tahun 1980 nganti tumekane tahun 1990an , ning mongso bocah nom-noman isih podho kerasan urip ning desane dhewe , awan bengi desa tansah semarak rame amraga wargane sing podho guyup rukun . Ananging pola masyarakat pancen wis mulai bergeser cara mikire , sing mesthine uga ngrubah pola gaya uripe , tansisi kebudayaan diuntal mentah-mentah tanpa disaring , pemudane padha nggolek senenge dhewe-dhewe , sing sekolah dhuwur pada budhal ana ing kutha gedhe nggolek gawean ,sing enom-enoman ra sekolah padha ning ndesa nggawe mumete generasi tua , sing mung gaweane mabuk ,gelut , tingkah lakune kaya boss gedhe , tentengane hape nyang ngendi-ngendi , nek pertkara isi pulsane mbuh ana apa ora aku ora ngerti , mbale desa mung tinggal bangunan tanpa isi lha wong sing dadi aparat olehe kumpul yen ana kucuran dana saka nduwur , sarana olahraga saiki wis dadi kebon suket lha wong wis ora tau diambah maneh , para pemudane sibuk motoran ngentekake bensin . Kabeh mung bisa salah-salahan yen nonton kahana iki sing tua nyalahke sing enom sing tua nyalahke sing kelakuane enom-enomane padahal sing salah lha yo sing isih rumongso nduwe desa wonoyoso sing pada tegel nggawe ancur desane dewe.Sing bener sing pada rumangsa salah terus ndannadi maneh kahanan desane mulai saka awal maneh . Panganggo:Khozin sururi

Wiwiti parembugan babagan Wanayasa, Pituruh, Purwareja

Wiwiti parembugan anyar