Parembugan:Lingsang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Mas @wirjadisastra, gandheng lingsang kuwi dudu berang-berang, apa sing diarani berang-berang kuwi basa jawane wregul?

kaya ing conto ukara :

(436) Lelene Sagimun dicolongi wong lan gramehe dipangani wregul. 'Lele Sagimun sering dicuri orang dan guraminya sering dimakani berang-berang.[1]

Pak @Ganyong berang-berang (cara Walanda & Inggris: otter) iku basa Jawané asu banyu miturut Javaansch-Nederduitsch Woordenboek déning Gericke & Roorda. Wlingsang, lingsang, wregul, wergul, regul punika kadosipun sami lan kéwan asli Jawa. Wirjadisastra (rembugan) 19 Fèbruari 2018 06.51 (UTC)

Réferènsi[besut sumber]

  1. Wedhawati.; Sjamsul., Arifin, (2006). Tata bahasa Jawa mutakhir (ed. Ed. rev). Yogyakarta: Penerbit Kanisius. ISBN 9792110372. OCLC 143609117.