Parembugan:Karajan Manunggal

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Kadospundi menawi ing basa Jawi Great Britain = Britania Agung, Britania Ageng? Meursault2004ngobrol 26 Agustus 2016 06.22 (UTC)

Sumangga mawon, Pak. Kekalihipun tembung Jawi kanthi tembung "agung" langkung umum panganggénipun tinimbang "raya" ing babagan basa Jawi miturut korpus ing sastra.org. Kolokasi tembung "raya" katingalipun namung "jagad" (jagad raya) lan "alam" (alam raya). Pramila, pamanggaih kula, "raya" punika tembung ingkang tegesipun "wiyar sanget" ngungkuli ambaning dharatan punapa kémawon, punapa déné namung pulo. Britania Agung saé awit ugi cetha kosokwangsulipun. Asalipun tembung "Great Britain" miturut Wiki Inggris mekaten:
"The Greco-Egyptian scientist Ptolemy referred to the larger island as great Britain (μεγάλης Βρεττανίας - megális Brettanias) and to Ireland as little Britain (μικρής Βρεττανίας - mikris Brettanias) in his work Almagest (147–148 AD)." Great Britain
Dados kawitanipun "Great Britain" punika pulo ingkang ageng dalah wonten tunggalipun ingkang alit.

Cahyo Ramadhani rembugan 26 Agustus 2016 07.10 (UTC)

Matur nuwun mas. Kula kinten Britania Alit menika Bretagne utawi Brittany (sumber) ing basa Inggris, dados sumberipun wonten bènten-bènten. Tembung jagad raya menika katingalipun pamedhotan ingkang lepat saking basa Sangskreta jagattraya = "tigang donya" (Zoetmulder 1982). Meursault2004ngobrol 26 Agustus 2016 10.39 (UTC)