Parembugan:Indonésia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Sampurasun. Urun rembug dhumateng panulisan ingkang leres. Katulis "Indonésia" punika punapa sampun leres tumrap basa Jawi? Kula rembag, supados dipungantos dhateng panulisan miturut Hanacaraka ingkang leres, punika dipuntulisaken "Indhonésiyah" utawi "Indhonésiah" (malah asring kasebut "Indhonésah) . Kula raos, panggantosan punika saged mbalikaken konsistènsi kahanipun "panyerapan" basa asing ingdalem basa Jawi, keranten basa Jawi kuwi nggadhah aksara ingkang mboten sami pakocapanipun kaliyan basa asing (wonten perkawis punika: basa Melayu Indhonésiyah). Nuwun

Matur nuwun,wacana ingkang sampun dirembag mugi sedaya saget ndadosake Wikipedia Basa Jawa langkung maju.Kula sarujuk kaliyan wacan panjenegan sedaya ing babagan tulisan jawa (gédrik) kedah niru utawa manut panulisan ing basa jawa versi Hanacaraka.Nuwun sewu menawi wonten kalepantan.Ngaturake matur nuwun. PL09Puryono| Pirembagan! 6 November 2011 22.19 (UTC)